fbpx

Ημερήσια εκδρομή ΣΔΥΑ στα Βρεττάκεια (Σάββατο 29 Ιουλίου 2023)

Τα 10 Βρεττάκεια στις Κροκεές Λακωνίας (18,5 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ.)

Newsroom
Βρεττάκεια

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 θα πραγματοποιηθούν στις Κροκεές Λακωνίας τα 10α Βρεττάκεια, με αγώνες 18,5 χλμ. (18:00), 5 χλμ. και 1 χλμ.

Στον αγώνα θα συμμετάσχει και φέτος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) στην» που προγραμματίζει ημερήσια εκδρομή.

Η αναχώρηση από την Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στις 12:00 από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ.

Κόστος μετάβασης και επιστροφής: 17€

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 θέσεων.

Η αναχώρηση από τις Κροκεές για την Αθήνα θα γίνει το αργότερο στις 22:45 του Σαββάτου.

Για δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα (ομαδική εγγραφή) και στην εκδρομή μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2105245403 κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη, 17:00-19:30. Τις άλλες ημέρες στο 2103625168 κα Ελένη Μπερτσάτου ώρες γραφείου.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2103625168 κα Ελένη Μπερτσάτου και 6979097906 κ. Νίκο Μπουνιαλέτο.

Παραθέτουμε κατωτέρω την προκήρυξη του αγώνα με περισσότερες πληροφορίες για την ενημέρωσή σας.

Μεγάλα Βρεττάκεια: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου συνολικής απόστασης 18.500 μέτρων που θα διανύσει την διαδρομή Κροκεές-Λάγιο-Κροκεές, για δρομείς και περιπατητές. Ωρα έναρξης 18.00.

Δρόμος Νικηφόρου Βρεττάκου 5.100μ.: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 5.100 μ. που θα κάνει την διαδρομή Κροκεές-Φάρος(Αλάιμπεϊ)-Κροκεές

Μικρά Βρεττάκεια: Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών μήκους 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού.

Διαδρομή Περιπατητών: Περιπατητική βόλτα πάνω στην διαδρομή των 18.500μ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
16.00: Ανοιγμα γραμματείας για παράδοση αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης
17.30: Εκκίνηση περιπατητών
17.40: Τελετουργικό και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου
17.50: Εκκίνηση του αγώνα των Μικρών Βρεττακείων για παιδιά Δημοτικού
18.00: Εκκίνηση του βασικού αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων και του Δρόμου Νικηφόρου Βρεττάκου 5.000 μ. για δρομείς
19.30: Λήξη του αγώνα των 5.000 μ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ
21.00: Λήξη του χρονικού ορίου των 3 ωρών του αγώνα
21.10: Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις
22.00: Λαϊκή βραδιά, με ζωντανή μουσική

vrettakeia

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 18.500μ.

Εκκίνηση-Τερματισμός: Τα Μεγάλα Βρεττάκεια θα ξεκινήσουν στις 18.00 ακριβώς από την προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου, που βρίσκεται έξω από το Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, δίπλα στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Ο τερματισμός θα γίνει ακριβώς πάνω στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών.

Επαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στους περιπατητές του βασικού αγώνα, θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της Λακωνικής Γης. ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ!

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:

– Μέχρι 29 ετών

– 30-39 ετών

– 40-49 ετών

– 50-59 ετών

– 60 & άνω

Στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:

-Mέχρι 39 ετών

-40 ετών και άνω

Αναμνηστικά βαρύτιμα μετάλλια θα δοθούν στον κάθε τερματίζοντα.

Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Επίσης, Κύπελλο θα δοθεί στον πρώτο Κροκεάτη δρομέα και στην πρώτη Κροκεάτισσα!

Πληροφοριές Διαδρομής: O αγώνας των Μεγάλων Βρεττακείων, Κροκεές – Λάγιο – Κροκεές, μήκους 18.500 μέτρων που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, θα γίνει όλος επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα υπάρχει φύλαξη σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Στο Λάγιο όπου θα γίνει η αναστροφή των δρομέων θα υπάρχει σημείο ελέγχου περάσματος των αθλητών. Όσοι αθλητές δεν επισημανθούν κατά τον έλεγχο στο Λάγιο, θα αποκλειστούν από τα αποτελέσματα.

Στη διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:

– στο 2ο χλμ (σταθμός Φάρου) με νερό

– στο 5ο χλμ (διχάλα Λάγιου-Στεφανιάς) με νερό-ισοτονικό

– στο 7,5 χλμ. (ελαιοτριβείο Πολυμενάκου) με νερό-ισοτονικό & Coca Cola

– στο 9,5 χλμ.(Λάγιο), με νερό, ισοτονικό & Coca Cola

ενώ κατά την επιστροφή, θα υπάρχουν οι ίδιοι σταθμοί στο 11,5 χλμ., στο 14ο χλμ., στο 16ο χλμ. και στον τερματισμό, όπου θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, χυμοί και Coca Cola.

Η διαδρομή έχει αρκετές δυσκολίες με αρκετές ανηφοροκατηφόρες, ενώ κάποια σημεία είναι αρκετά δύσκολα λόγω της κλίσης των ανηφόρων.

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16.00 – δύο ώρες πριν τον αγώνα, όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης!

Χρονικό όριο: Ο αγώνας έχει χρονικό όριο τις 3 ώρες (μέχρι τις 21.00).

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα. Το τσιπ χρονομέτρησης καλούνται όλοι οι δρομείς να το επιστρέψουν μετά τον αγώνα τους.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.


 
 

Κόστος συμμετοχής: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 26 Iουλίου 2023 προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

 

ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 5.100μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα των 18.500μ. στις 18.00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους των Μεγάλων Βρεττακείων, μέχρι το 2,5ο χλμ. της διαδρομής (νεκροταφείο Φάρου).

Από εκείνο το σημείο οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή και από τον ίδιο δρόμο, θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών, ολοκληρώνοντας τον αγώνα τους. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι άνω των 11 ετών! ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ!

Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα. Μετάλλια θα δοθούν στον κάθε τερματίζοντα.

Χρονικό όριο: Ορίζεται η 1 ½ ώρα(μέχρι τις 19.30)

Σταθμοί ανεφοδιασμού: 2,5o χλμ.(αναστροφή) με νερό και ισοτονικό

Πληροφορίες διαδρομής: Μέχρι εκείνο το σημείο, η διαδρομή είναι σχεδόν κατηφόρα, ενώ γίνεται σχεδόν ολόκληρη ανηφόρα μετά την αναστροφή.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι οι δρομείς από 13 ετών και άνω. Οι ανήλικοι δρομείς θα μπορούν να τρέξουν αφού προσκομίσουν την αντίστοιχη άδεια από τους κηδεμόνες τους.

 

Για εγγραφές στα 18 χλμ. και στα 5 χλμ. πατήστε εδώ

 

ΜΙΚΡΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ – Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών 1.000μ.

Και φέτος, θα πραγματοποιηθούν τα Μικρά Βρεττάκεια, αγώνας 1.000μ. για παιδιά Δημοτικού. Ο αγώνας ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη Γύρο των Κροκεών.

Η εκκίνηση των Μικρών Βρεττακείων θα δοθεί στις 17.50 πριν τους μεγάλους αγώνες ώστε τα παιδάκια να λάβουν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων δρομέων, που θα περιμένουν την δικιά τους έναρξη. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Κροκεών.

Βραβεύσεις: Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ.

ΩΣΤΟΣΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΒΑΡΥΤΙΜΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλα τα παιδάκια Δημοτικού καθώς και παιδιά της Α’ Γυμνασίου.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορέσουν τα παιδιά να δηλώσουν λίγη ώρα πριν τον αγώνα

sdy athens

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η περιπατητική βόλτα, πάνω στη διαδρομή των Μεγάλων Βρεττακείων 18.500 μ.

Βραβεύσεις: Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους που θα συμμετάσχουν.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι το επιθυμούν!

Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορέσετε να δηλώσετε λίγη ώρα πριν τον αγώνα.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υγιεινή των Αθλητών: Μετά τον αγώνα και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάνει ένα ντους προκειμένου την υγιεινή του, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού που βρίσκεται 300 περίπου μέτρα από τον τερματισμό. Εκεί θα υπάρχει ζεστό τρεχούμενο νερό και ο καθένας που επιθυμεί θα μπορέσει να κάνει τα απαραίτητα προκειμένου να μπορέσει μετά να περάσει ευχάριστά την βραδιά του.

Φύλαξη πραγμάτων: Tα πράγματα των αθλητών θα φυλάσσονται στο Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, από όπου θα μπορούν να τα πάρουν μετά το τέλος του αγώνα.

Διαμονή: Δυστυχώς οι Κροκεές δεν έχουν καταλύματα. Για τη διαμονή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταλύματα της γειτονικής Σκάλας (10’ οδικώς από τις Κροκεές), της Σπάρτης (20’ οδικώς από τις Κροκεές) και του γραφικού Γυθείου (15’ οδικώς από τις Κροκεές).

Αποτελέσματα: Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

Χώρος Στάθμευσης: Στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού κάτω από την Κεντρική Πλατεία των Κροκεών θα μπορείτε να παρκάρετε το μεταφορικό σας μέσο στο εν λόγω επιλεγμένο σημείο. Πέραν του χώρου του γηπέδου και προς το εσωτερικό του χωριού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η στάθμευση των Ι.Χ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι δρομείς.

Εκδρομές συλλόγων: Θα υπάρξουν εκδρομές 2 ή και 3 δρομικών συλλόγων της Αθήνας. Για τις εν λόγω εκδρομές θα απευθυνθείτε στους επιμέρους διαδικτυακούς ιστότοπους των εν λόγω συλλόγων.

Yγειονομική κάλυψη διαδρομής: Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο.

Γενικά: Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

Απορίες – πληροφορίες: Στα email: pavlosgor@gmail.com

Ή στα τηλέφωνα 6955985506 / 6936853165 (ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Η Οργανωτική Επιτροπή «ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2022-10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ»
Πρόεδρος: Mανώλης Πλατάνας
Γραμματέας: Θεόδωρος Βενολιάς
Αντιπρόεδρος: Aλέκος Σταματάκος
Τεχνική διεύθυνση αγώνα: Παύλος Γορανίτης

ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η 10η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!!!!

«Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ειδών αγώνες: τα Βρεττάκεια, και όλοι οι υπόλοιποι»
Ανώνυμος Ελληνας Δρομέας

Δημοφιλη Αρθρα