fbpx

Γενναίοι δρομείς βούτηξαν στην λάσπη της βόρειας Ταϊλάνδης! (vid+pics)

iRun

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τα ορεινά μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού του Doi Inthanon, στο Chiang Mai, καλωσόρισαν έναν γενναίο “στρατό” από αποφασισμένους δρομείς που συμμετείχαν στην πρώτη έκδοση του Thailand by UTMB.

Μέσα στην δυσκολότερη περίοδο παγκοσμίως για τους αγώνες, το Thailand by UTMBμε την αιγίδα της Sports Authority of Thailand (SAT)- απέδειξε ότι μια καλοσχεδιασμένη διοργάνωση μπορεί να ξεπεράσει όλες τις αντίξοες συνθήκες. Με επιτυχία και ασφάλεια, οι δρομείς επέστρεψαν αγωνιστικά στα μονοπάτια και απόλαυσαν μια αυθεντική εμπειρία trail running.

Περισσότεροι από 1.500 δρομείς πάτησαν την “Στέγη της Ταϊλάνδης”, στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο του Doi Inthanon. Στη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή 80 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 4000 μέτρων οι συμμετέχοντες έτρεξαν κυρίως σε παρθένα δάση, διασχίζοντας πολλά γραφικά χωριουδάκια και χαρακτηριστικά αξιοθέατα της ασιατικής υπαίθρου. Άλλωστε, το Chiang Mai δεν είναι τυχαία ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους εξερευνητές της Ταϊλάνδης που αναζητούν πανέμορφα ορεινά τοπία και απομακρυσμένες ήσυχες περιοχές για να έρθουν κοντά στην εξωτική τοπική πανίδα.

Ο 46χρονος πρωταθλητής του Thailand by UTMB 2020, Sanya Kanchai, έτρεξε την μεγάλη διαδρομή του Inthanon 6 (τα 100 μίλια) μέσα σε 26ώρες και 40 λεπτά. Ο θρυλικός δρομέας από την Ταϊλάνδη είναι ένας επαγγελματίας Bounty Hunter (κυνηγός επικυρηγμένων) και ξεκίνησε να τρέχει πριν από 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή έχει κερδίσει πάνω από 20 διακρίσεις.

Η ιστορία της νικήτριας του Inthanon 6, Phitchanan Mahachot, η οποία έφτασε στον τερματισμό σε 36 ώρες και 16 λεπτά, αποτελεί σίγουρα πηγή έμπνευσης! Ως πρώην εργάτρια εργοστασίου, μια μέρα, έπεσε τυχαία πάνω σε έναν αγώνα μαραθωνίου, αφού είχε παραιτηθεί από την δουλειά της για να φροντίζει την κατάκοιτη μητέρα της. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή της ήρθε η ιδέα να δηλώσει συμμετοχή, έτρεξε για πρώτη φορά στην ηλικία των 38 και έτσι ξεκίνησε η τρεξιματική της πορεία. Έκτοτε, συμμετάσχει στον ίδιο μαραθώνιο κάθε χρόνο, και στην πορεία κατέκτησε την πρώτη θέση! Πλέον, είναι και η πρωταθλήτρια της διαδρομής των 100 μιλίων του Thailand by UTMB…


 
 

Το 2020 είναι σίγουρα μια απρόβλεπτη και δύσκολη χρονιά… Οι διοργανωτές και οι συνεργάτες του Thailand by UTMB®, όμως, αποφάσισαν να μην τα παρατήσουν και να παλέψουν για να δημιουργήσουν ένα νέο trail event που θα μπει στους καλύτερους προορισμούς για τους φίλους του trail running!

Την εμπειρία των γενναίων δρομέων που έτρεξαν τα 100 μίλια μέσα στην εκπληκτική φύση της βόρειας Ταϊλάνδης, μας παρουσιάζει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, το πανέμορφο βίντεο της ICARUS Sports!


• Text, Photo & Video Credits: Thailand by UTMB® / ICARUS Sports (www.icarus-sports.com)

 

> ICARUS Sports is a leading Sports Media company, with an extensive portfolio covering more than eighty events worldwide per year, while at the same time producing own documentary series of programmes, such as Inside Sailing, Sailing to Tokyo, Kite Masters, The Outdoor Sports Show and Speed Catamarans GC32 Racing Tour. As the world’s leading sailing and extreme sports content producer and provider, ICARUS Sports distributes content to a vast network of broadcasters and online media, which extends to more than 160 countries, and a total cumulative annual TV broadcast of more than 30,000 hours worldwide!

Δημοφιλη Αρθρα