fbpx

Γιατί τρέχει ο Roger Federer στην Νέα Υόρκη; (…δες το video)

Ποια είναι η σχέση του κορυφαίου τενίστα με την ελβετική εταιρία running παπουτσιών On

iRun

Προσπαθεί να προλάβει την επόμενη προπόνησή του; Κάποιο σημαντικό αγώνα, ίσως; Ή μήπως έχει κάποια συγκεκριμένη αποστολή να εκτελέσει;

Τις απορίες έρχεται να μας διελευκάνει ο συνιδρυτής της On, Olivier Bernhard, για τη σχέση του -20 φορές πρωταθλητή του Grand Slam- Roger Federer, με την μικρή αλλά θαυματουργή ελβετική εταιρία running παπουτσιών: «Παρατήρησα αρχικά ότι ο Roger φορούσε παπούτσια On και έτσι φτάσαμε σε αυτόν. Τότε ανακαλύψαμε ότι είναι χρόνια θαυμαστής της On και φυσικά και εμείς είμασταν χρόνια οπαδοί του. Η Ελβετία ξέρετε, είναι ένα μικρό μέρος και έτσι ξεκινήσαμε να δειπνούμε μαζί…».

Και συνεχίζει: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο Roger είναι ηγέτης στο άθλημά του, αλλά καθώς η φιλία μας αναπτύχθηκε, έγινε γρήγορα σαφές ότι είναι το ίδιο ηγέτης και πρωτοπόρος και έξω από τα κορτ. Εκτιμούμε τα ίδια πράγματα και μοιραζόμαστε το πάθος για την καινοτομία και το καλό design. Είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μια πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα της On».

Welcome to On, Roger

Αυτό ήταν λοιπόν, ο κορυφαίος Ελβετός τενίστας εισήχθη στην ομάδα της On, όχι σαν αποδέκτης κάποιας χορηγίας, ως είθισται με τους μεγάλους αθλητές, αλλά ως επενδυτής και μάλιστα μέλος της ομάδας ανάπτυξης του μέλλοντος της εταιρίας. Η πολλά υποσχόμενη συνεργασία σκιαγραφείται από τα λεγόμενα των δύο νέων συνεργατών, το περασμένο Σάββατο κατά την ανακοίνωση της “ελβετικής συμμαχίας”…

Από τη μία, ο δεύτερος εκ των τριών συνιδρυτών της On, Caspar Coppetti, είπε: «Ναι, εμείς οι Ελβετοί είμαστε γνωστοί για τις σοκολάτες και τα ρολόγια, αλλά ο Roger είναι μόνος του ένα από τα μεγαλύτερα ελβετικά εξαγώγιμα προϊόντα και έχει κάνει θαύματα για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».


 
 

Από την άλλη, ο Federer δήλωσε: «Ήταν αδύνατο να τα αγνοήσω, γιατί όλοι φοράνε τα On, άνθρωποι στο δρόμο, οι φίλοι μου, η γυναίκα μου! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν λίγο περίεργα όπως τα κοίταζα, αλλά μετά διαπίστωσα ότι πραγματικά μου αρέσει o σχεδιασμός τους. Επίσης, μου άρεσε που αυτοί οι “μικροί” Ελβετοί τύποι κάνουν κινήσεις στη μεγάλη διεθνή αγορά. Και πιστεύω ότι εγώ μπορώ να εμπνεύσω τους εργαζόμενους από μια ηγετική θέση στην εταιρία, στο πως να μένουν ταπεινοί, αλλά να κάνουν μεγάλα όνειρα».  

Brand building and global marketing

Με τη στενή επαφή του με τους ιδρυτές της και την ομάδα ανάπτυξης και σχεδιασμού της On, o Roger θα πρόσφερει την πλούσια αθλητική του εμπειρία ώστε να οδηγήσει την ανάπτυξη προϊόντων, το μάρκετινγκ και την επικοινωνία της εταιρίας με το κοινό της σε άλλα επίπεδα. O Federer καλείτε επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους που βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής κουλτούρας των υψηλών αποδόσεων, αλλά και τη διάδοση του brand σε νεώτερο ηλικιακά target group από αυτό που ήδη έχει κατακτήσει.

Η On, αν και μικρή εταιρία, χαίρει της πιο γρήγορα αναπτυσσόμενης κοινότητας θαυμαστών παγκοσμίως, με παρουσία στις λίστες των κορυφαίων brands σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία. Ο Roger είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο επιφανείς αθλητές και με μεγάλη θετική επιρροή στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος. Και οι δύο μαζί, έχουν στόχο να δημιουργήσουν μοναδικά προϊόντα και εμπειρίες για το κοινό της μάρκας παγκοσμίως.

Ο Federer ήδη εργάζεται πάνω σε νέα καινοτόμα προϊόντα στο εργαστήριο της On, τα οποία η εταιρία στοχεύει να λανσάρει το 2020.

Αλλά, ας δούμε τελικά, γιατί τρέχει μέσα στην κίνηση των δρόμων της Νέας Υόρκης και πoια ήταν η πρώτη του ανάθεση από την On…

Δημοφιλη Αρθρα