fbpx

Olympus Pilgrim 350km video: Επική προσπάθεια στον Όλυμπο, επικό βίντεο!

iRun
olympus pilgrim thomas pourlidas

O Ιούνιος έρχεται πολύ δυνατά μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων, των ταξιδιών, των αγώνων! Oι προσωπικές προκλήσεις – challenges, όμως, ήταν κάτι που εδραίωσε η δύσκολη περίοδος των lockdown, και όλα δείχνουν ότι θα μείνουν… Ιδιαίτερα αυτά που εμπνέουν, γίνονται με πίστη και ψυχή σε μυθικούς τόπους! Όπως, δηλαδή, και το Olympus Pilgrim 350km που έχει οραματιστεί και θα επιχειρήσει ο Θωμάς Πουρλίδας σε λίγες μέρες…

Αυτή η πρωτόγνωρη αγωνιστική προσπάθεια των 350km με 27000m θετικής υψομετρικής ανάβασης στον Όλυμπο, το εμπνευσμένο προσωπικό challenge του Θωμά Πουρλίδα, με την ονομασία «Olympus Pilgrim 350km», έχει φτάσει στο τελευταίο μέτρο πριν την εκκίνησή του. Ο Θωμάς θα προσπαθήσει να καλύψει μόνος του, αυτή την εξαιρετικής δυσκολίας διαδρομή, η οποία στην ουσία αποτελεί τα συνολικά δεδομένα των αγώνων της Olympus Trails, Mythical, Gulag, Lost, και Rogkas. Mια πολυήμερη μοναχική προσπάθεια, καθώς ο αθλητής της Vibram Hellas θα αγωνιστεί solo, χωρίς συνοδεία, χωρίς συναθλητές, με μοναδικό κίνητρο, να ζήσει την εμπειρία, την οποία φυσικά θα σας μεταφέρει το iRun.

Μέχρι τότε όμως, απολαύστε το επικό βίντεο του Olympus Pilgrim με την καλλιτεχνική ματιά του Δημήτρη Κατραντζή, το οποίο γνωρίζαμε ότι ετοιμάζεται αλλά για μια ακόμα φορά ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες όλων μας!

Σκοπός του δεν είναι μόνο να επικοινωνήσει το εγχείρημα του Θωμά, αλλά παράλληλα να παρακινήσει ακόμα περισσότερο, όλους αυτούς που αγαπούν το φυσικό τοπίο και το τρέξιμο, ακόμα και όσους θα το παρακολουθήσουν εκ πρώτης από απλή περιέργεια. Βασικός στόχος τους εγχειρήματος, και αυτή τη φορά για τον Θωμά Πουρλίδα, είναι η οικονομική ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”, μέσω των χορηγών που θα υποστηρίξουν τον πραγματικό άθλο του στον Όλυμπο.

olympus pilgrim thomas pourlidas


 
 
> Όρος Φαλακρό, στην κορυφή με την ονομασία Καρτάλκα σε υψόμετρο 2035 μέτρα. Λήψη λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων (photo: Dimitris Katrantzis)
Να σημειώσουμε, ότι η συμβολή του Δραμινού φωτογράφου τοπίου και κινηματογραφιστή Δημήτρη Κατραντζή στην προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα για το WonderRun και τον σκοπό που πρεσβεύει, ήταν και είναι καθοριστική! Έχει προσφέρει ουσιαστικό έργο αλλά και πνεύμα, εθελοντικά, όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος ο αθλητής: «Ο Δημήτρης έχει δώσει πολλά σε εμάς, αφιλοκερδώς, και του μένει μόνο η φιλία μας, η εκτίμηση και η αιώνια ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό του, αλλά και η ικανοποίηση για την συνεισφορά του σε κάτι πολύ σημαντικό!».

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, αφιέρωσε πολύ χρόνο, για αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί μια συνέχεια των εξαιρετικών δημιουργιών του όλα αυτά τα χρόνια.

«Για εμένα προσωπικά και για το WonderRun, είναι μια πολυτέλεια, ένα προνόμιο, να έχουμε τον Δημήτρη κοντά μας, τον άνθρωπο που στάθηκε στο πλάι μου, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μέσα από την καρδιά του και το ταλέντο του!», τονίζει ο Θωμάς Πουρλίδας για τον συνοδοιπόρο ζωής και έργων Δημήτρη Κατραντζή.

Το Pilgrim, λοιπόν, πλησιάζει, εώς τότε απολαύστε το βίντεο με τις απίστευτες λήψεις, την μουσική του, και τα εντυπωσιακά πλάνα της φυσικής ομορφιάς του Νομού Δράμας, ένα βίντεο που έγινε με μεράκι και αγάπη, για όλη αυτήν την προσπάθεια!

https://youtu.be/6kZjuVmnJn0

Δημοφιλη Αρθρα