fbpx

Thailand by UTMB®: Το νέο εξωτικό trail event στην κορυφή της Ταϊλάνδης ξεκίνησε! (video Day1)

iRun

Η εναρκτήρια έκδοση τoυ νέου trail event Thailand by UTMB® βασίζεται σε μια διαδρομή-αποκάλυψη στο ψηλότερο βουνό της Ταϊλάνδης, το Doi Inthanon, γνωστό και ως “Η στέγη της Ταϊλάνδης”. Ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου από τον Εθνικό Δρυμό του Doi Inthanon και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου. Το Doi Inthanon είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα στην Ταϊλάνδη, διάσημο για τους εντυπωσιακούς του καταρράκτες, τα πανέμορφα μονοπάτια, τα γραφικά χωριουδάκια και τον κρύο καιρό όλο το χρόνο στα υψηλότερα υψόμετρα.

• Επιμέλεια: Μάκης Σπυρόπουλος

Η διαδρομή του Thailand by UTMB® αναδεικνύει την τοπική βιοποικιλότητα και το παρθένο δάσος που αλλάζουν σταδιακά, ανεβαίνοντας από τα 400 έως τα 2100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μοναδικό ταξίδι έδωσε στους δρομείς την ευκαιρία να βιώσουν τους ήρεμους τρόπους ζωής των Hmong (οι Χμονγκ είναι μια από τις ορεσίβιες φυλές της Ασίας που ζει στις ορεινές περιοχές της Ταϊλάνδης) και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στο βασίλειο των ορυζώνων, εκεί όπου ολόκληρη η περιοχή φωτίζεται από τις χρυσές κορυφές των φυτών του ρυζιού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η νέα διοργάνωση της Ταϊλάνδης πρόσφερε 5 αγώνες διαφορετικής απόστασης: 100 μίλια, 120 χιλιόμετρα, 80 χλμ., 25 χλμ. και 10 χλμ. Για τον κάθε αγώνα αντιστοιχούν πόντοι της iTRA, αλλά και τα έξτρα “Running Stones” (επιπλέον «πόντοι» συμμετοχής που κερδίζει κάποιος σε συγκεκριμένους αγώνες που έχει ορίσει το UTMB®, και με αυτούς -εφόσον συγκεντρώσεις τον απαραίτητο αριθμό- μπορείς να παρακάμψεις την κλήρωση για το πολυπόθητο εισιτήριο στον “βασιλιά” των ορεινών αγώνων UTMB®).

Thailand by UTMB®, ένα νέο trail event ξεπερνά τις αντιξοόητες της παγκόσμιας πανδημίας

Αναμφισβήτητα μέσα στην δυσκολότερη περίοδο παγκοσμίως για τους αγώνες, το Thailand by UTMB® με την αιγίδα της Sports Authority of Thailand (SAT) αναδεικνύει τη δυνατότητα μιας καλοσχεδιασμένης διοργάνωσης να ξεπεράσει όλες τις αντίξοες συνθήκες. Με επιτυχία και ασφάλεια, οι δρομείς επιστρέφουν στα μονοπάτια, όπου απολαμβάνουν μια αυθεντική εμπειρία trail running.

Αν και υπήρξαν ανεξέλεγκτα προβλήματα την πρώτη μέρα καθώς ο επίσημος μετεωρολογικός φορέας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την πιθανότητα περάσματος του τυφώνα Molave, που θα χτυπούσε ανατολικότερα το Βιετνάμ και θα περνούσε πάνω από την Ταϊλάνδη, η ομάδα της διοργάνωσης ήταν ήδη προετοιμασμένη με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο εναλλακτικό πλάνο, καθώς προτεραιότητά τους ήταν η ασφάλεια όλων, όχι μόνο των δρομέων, αλλά και των εθελοντών, του τεχνικού προσωπικού και των ανθρώπων που κάλυπταν τον αγώνα.


 
 

Τελικά, η συνεργασία όλων των συντελεστών του Thailand by UTMB® έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ξεπερνώντας τα εμπόδια που προέκυψαν. Περισσότεροι από 1500 δρομείς πήραν εκκίνηση για τη “στέγη” της Ταϊλάνδης, για να γίνουν μέρος αυτής της ιστορικής ημέρας. Νικητής του μεγάλου αγώνα των 100 μιλίων είναι o Sanya Kanchai, ο ίδιος αθλητής που τερμάτισε πρώτος και στο test event του Φεβρουαρίου. Ο Ταϊλανδός elite trail runner έτρεξε την μεγαλύτερη απόσταση του Inthanon 6 (170km / +7630m.) σε 26 ώρες και 40 λεπτά. Την πρώτη θέση του Inthanon 6 στις γυναίκες κατέκτησε η Phitchanan Mahachot, τερματίζοντας σε χρόνο 36:16:38.

Το 2020 ήταν σίγουρα μια απρόβλεπτη και δύσκολη χρονιά. Οι διοργανωτές του Thailand by UTMB®, ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν θα τα παρατήσουν, ούτε θα σταματήσουν να προσπαθούν, ώστε να καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των καλύτερων προορισμών για τους λάτρεις του trail running.

Ταξιδέψτε στα εξωτικά μονοπάτια του Inthanon 6 από την 1η μέρα του Thailand by UTMB®, μέσα από το εκπληκτικό video της ICARUS Sports!


• Photo, Text & Video Credits: Thailand by UTMB® / ICARUS Sports (www.icarus-sports.com)

Δημοφιλη Αρθρα