fbpx

VII – Θωμάς Πουρλίδας: «Θα είναι δύσκολο, σκληρό, αλλά είμαι έτοιμος να ζήσω κάθε στιγμή» (vid)

Ο αθλητής υπεραποστάσεων της Vibram Hellas, Θωμάς Πουρλίδας, δηλώνει πανέτοιμος να ζήσει και να απολαύσει αυτή τη μοναδική περιπέτεια!

iRun
VII Θωμάς Πουρλίδας

Η νέα αγωνιστική προσπάθεια του αθλητή υπεραποστάσεων της Vibram Hellas, Θωμά Πουρλίδα, μέσα από την εκπληκτική κινηματογραφική δημιουργία του Δημήτρη Κατραντζή, έχει ξεκινήσει το ταξίδι της στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το βίντεο που μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Η νέα ταινία “VII” που περιγράφει το εντυπωσιακό αγωνιστικό πλάνο του Θωμά Πουρλίδα, αλλά ταυτόχρονα και μια “εκ βαθέων” εξομολόγησή του στην κάμερα για τους λόγους που τρέχει, τη στάση ζωής του, τις πιο ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει σε αγώνα, είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ ήδη έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές και αποθεωτικά σχόλια!

Δείτε το βίντεο:

Θερμά συγχαρητήρια στον Δραμινό φωτογράφο και κινηματογραφιστή, Δημήτρη Κατραντζή, για αυτό το μοναδικό δημιουργικό αποτέλεσμα και καλή επιτυχία στον αθλητή της Vibram Hellas, για την απίστευτη σειρά αγώνων που έχει βάλει σκοπό να ακολουθήσει στη συνέχεια.

«Το VII είναι η νέα μου πρόκληση!»

To εντυπωσιακό αγωνιστικό challenge του Θωμά Πουρλίδα περιλαμβάνει 7 αγώνες υπεραπόστασης, συνολικής απόστασης 2.450 χιλιομέτρων και 175.000μ. θετικής υψομετρικής. Μετά τα Olympus Pilgrim 350 και Tor Des Geants, το PTL (LA PETITE TROTTE) του θρυλικού UTMB®, ο Μεγάλος Γύρος του Mont-Blanc των 300χλμ. και +25.000μ. υψομετρικής, αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα του αθλητή της Vibram Hellas, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.


 
 

Συγκεκριμένα αναφέρει στη σελίδα του στο facebook: «Στόχος μου είναι να τερματίσω 7 μεγάλους αγώνες, με συνολική απόσταση 2450km και υψομετρική αύξηση 175000m! Μετά το OlympousPilgrim350, το TorDesGeants, το PTL θα είναι ο τρίτος αγώνας από τους επτά!

«Το VII, θα είναι δύσκολο, σκληρό, αλλά είμαι έτοιμος να ζήσω κάθε στιγμή και να απολαύσω αυτή την περιπέτεια!»

Ο Δημήτρης Κατραντζής περιγράφει, με τον δικό του τρόπο, τι κρύβεται πίσω από τη δημιουργία της τρίτης ταινίας σε συνεργασία με τον Θωμά Πουρλίδα:

«Σε αυτό εδώ το κείμενο που είναι κατανοητό σε όσους ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο και συγκεκριμένα με τις μεγάλες αποστάσεις, κρύβεται η τεράστια προσπάθεια που θα κληθεί να πραγματοποιήσει ο Θωμάς το προσεχές χρονικό διάστημα.
Από τον Χειμώνα ήμασταν σε επαφή για την δημιουργία ενός ακόμη βίντεο που θα παρουσιάσει και θα διαφημίσει το “VII”
Είναι η 3η φορά που μαζί με τον Θωμά θα κάναμε κάτι τέτοιο και προσωπικά το θεωρώ ευκαιρία για να παρουσιάσω στο ευρύ κοινό τοποθεσίες από τον τόπο μου, δηλαδή τον νομό Δράμας.
Όρος Φαλακρό, οχυρό Λίσσε, όρος Παγγαίο, σπήλαιο πηγών ποταμού Αγγίτη, είμαι μερικές από τις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του βίντεο. Μέσα σε εγκαταλειμμένες στοές των οχυρών της γραμμής Μεταξά, πάνω σε κορυφογραμμές, μέσα σε σπήλαια και σιδηροδρομικές στοές, ημέρα και νύχτα, δουλέψαμε με τον Θωμά για πολλές ώρες σε ένα ιδιαίτερα κουραστικό project που είχα στο μυαλό μου.
Οι δυσκολίες αρκετές, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που μας καθυστέρησαν για εβδομάδες ιδιαίτερα στις κορυφές των βουνών.
Προσπάθησα να παρουσιάσω εκτός από τον αθλητή, τον “άνθρωπο” Θωμά, τον φίλο μου που πάντα με εντυπωσιάζουν οι υψηλοί στόχοι που βάζει και φυσικά προσπαθώ να είμαι δίπλα του και να τον βοηθάω με τον τρόπο μου.
Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει και μέσα από τα λόγια του Θωμά, κάποιοι να ταυτιστείτε και να σκεφτείτε τις δικές σας δύσκολες στιγμές όταν τρέχατε σε κάποιον αγώνα.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του σπηλαίου πηγών ποταμού Αγγίτη (Μααράς), για την συνεργασία και την αποδοχή του αιτήματος να πραγματοποιήσουμε λήψεις εντός του σπηλαίου.
Σας ευχαριστώ που θα αφιερώσετε χρόνο για να δείτε το βίντεο και θα χαρώ να διαβάσω τις σκέψεις και τα σχόλιά σας».

Video: Δημήτρης Κατραντζής
Music: epidemic sound
Songs: Sounds From a Future Radio – Christian Andersen, Fugacious – Gavin Luke, Redemption – Mitchell Broom

Δημοφιλη Αρθρα